HVAD MÅ MAN SELV?

 

El-installationer skal være både sikre og lovlige. Det er Sikkerhedsstyrelsen, der har ansvaret for at udstede autorisationer og føre tilsyn med, at de danske installationer er sikre.

 

Som forbruger har du ansvaret for, at dine installationer er lovlige. Det vil blandt andet sige, at du er ansvarlig for, at det arbejde, der kræver autorisation, bliver udført af autoriserede installatørvirksomheder.

 

EL-arbejde, der ikke kræver autorisation, må du som forbruger gerne lave selv, hvis du har mod på det. Du skal blot være opmærksom på, at selv om du gerne må udføre arbejdet, er det stadig dit eget ansvar, at det bliver udført på en lovlig og forsvarlig måde.

 

Sikkerhedsstyrelsen har lavet 15 korte informationsfilm, der viser, hvad virksomheder uden autorisation og forbrugere selv må lave af el og vvs-arbejde. Det er nemlig sådan, at virksomheder uden autorisation og forbrugere må lave det samme indenfor el og vvs.

 

Du kan også downloade Sikkerhedsstyrelsens folder ”Gør det elsikkert”, der er fyldt med gode råd om elarbejde i hjemmet.

 

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED - NÆSTVED EL-SERVICE - BASSINBUEN 4 - 4700 NÆSTVED - INFO@NAESTVED-EL.DK - 55 73 73 73 - CVR: 46 37 99 18